Hozzávalók: 8 szelet
vesepecsenye, 8 szelet sajt, 8 szelet ananász, 8 szelet paradicsom, só, bors,
olaj.
Elkészítése: A hússzeleteket
kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, és egy kevés olajon hirtelen megsütjük. Ezután
minden hússzeletre egy-egy szelet sajtot, erre ananászt, majd paradicsomszeletet
teszünk. Előmelegített, forró sütőben hirtelen megsütjük.
Hideg:
50 dkg cékla, 10 dkg burgonya, 20 dkg friss uborka, 5 dkg hagyma, 2 dkg cukor,
1,5 dkg só, 1 dl ecet, 1,5 dl tejföl, 1 db kemény tojás, 2 dkg mustár. A
megtisztított céklát apró kockára vágjuk, majd 1,5 l ecetes vízben megfőzzük, a
levét leszűrjük és kihűtjük. Hozzátesszük az apróra vágott főtt burgonyát,
uborkát, hagymát, és a felvágott tojást, megsózzuk és mustárt adunk hozzá.
Mindezt leöntjük a cékla levével, tejfellel és összekeverjük. Tálaláskor
finomra vágott zöldpetrezselyemmel vagy kaporral meghintjük.