2013. június 14., péntek

Hawaii vesepecsenye.



Hozzávalók: 8 szelet vesepecsenye, 8 szelet sajt, 8 szelet ananász, 8 szelet paradicsom, só, bors, olaj.
Elkészítése: A hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, és egy kevés olajon hirtelen megsütjük. Ezután minden hússzeletre egy-egy szelet sajtot, erre ananászt, majd paradicsomszeletet teszünk. Előmelegített, forró sütőben hirtelen megsütjük.
Hideg: 50 dkg cékla, 10 dkg burgonya, 20 dkg friss uborka, 5 dkg hagyma, 2 dkg cukor, 1,5 dkg só, 1 dl ecet, 1,5 dl tejföl, 1 db kemény tojás, 2 dkg mustár. A megtisztított céklát apró kockára vágjuk, majd 1,5 l ecetes vízben megfőzzük, a levét leszűrjük és kihűtjük. Hozzátesszük az apróra vágott főtt burgonyát, uborkát, hagymát, és a felvágott tojást, megsózzuk és mustárt adunk hozzá. Mindezt leöntjük a cékla levével, tejfellel és összekeverjük. Tálaláskor finomra vágott zöldpetrezselyemmel vagy kaporral meghintjük.