Hozzávalók: 40 dkg főtt sonka
(aki nem babonás, használjon csirkemellet), egy kisebb (15-20 dkg)
ananászkonzerv, 1 savanykás alma, 1 fej saláta, díszítéshez ribizli vagy
gránátalma. A salátaöntethez: 10 dkg rokfort sajt, 4 dl joghurt, 1 dl száraz
fehérbor, só, bors, ízlés szerint curry.
A csirkehúst, az ananászt, az
almát apró kockákra vágjuk. A salátát megmossuk, leszárítjuk, és kicsire
tépkedjük - egy pár levelet meghagyunk a díszítéshez. Összekeverjük a hozzávalókat,
és leöntjük a salátaöntettel: a rokfortot villával összetörjük, elkeverjük a
joghurttal és a borral, fűszerezzük sóval, borssal, curryvel. Egy tálat vagy
kehelyszerű poharakat kibélelünk salátalevéllel, beleszedjük a salátát, és
ribizli- vagy gránátalmaszemekkel megszórjuk. Tálalás előtt jól behűtjük.