Hozzávalók: 50 dkg nem kövér,
kicsontozott marhahús (pl. rostélyos), 4 db nagy puffancs (édeskés
péksütemény), salátalevelek, vöröshagyma-karikák, csípős csalamádé, mustár,
ketchup, só, törött bors, ízlés szerint, 4 evőkanál majonézes zöldég-saláta
(pl. francia saláta).
A marhahúst finom lyukú tárcsán
ledarálom, ezután pedig nagyon kevés sóval és csipetnyi törött borssal
összegyúrva másfél centi vastag, nagy pogácsákra formázom. (A megadott
mennyiségből négy nagy pogácsa lesz.) Előmelegített grillsütő rácsán mindkét
oldalán tíz-tizenhárom percig sütöm. Közben előkészítem a hamburger többi
hozzávalóit: a puffancsokat kettévágom, a sütőben ugyancsak felforrósítom, majd
egy-egy megmosott, leszárított salátalevelet teszek bele. A salátalevélre
rákenem a majonézes salátát, erre teszem rá a megsült húspogácsát, majd bekenem
mustárral és ketchuppel. Meghintem a hagymakarikákkal és a csalamádéval, ezután
pedig a puffancsot összezárom. Az ily módon elkészített hamburgert azonnal
tálalom. Ha nem rögtön fogyasztjuk, akkor kivételesen hideg sütőbe rakom, csak
ezután kapcsolom be a grillkészüléket. Addig hagyom benne a hamburgert, amíg a
fűtőcső felizzik és a puffancs felforrósodott, de még nem pirul erősen.