Hozzávalók: 1 csésze forralt tej,
10 dkg margarin, 1/2 csésze cukor, 1 teáskanál só; 1 dkg élesztő, 2 felvert
tojás, 4 csésze liszt (ha ragad a kézre, több is lehet)
Keverd össze az első 4
hozzávalót, és hagyd langyosra kihűlni. Ezután add hozzá a morzsolt élesztőt,
tojást és lisztet. Keverd jól össze, addig gyúrd, míg már nem ragad a kézre.
(Ha ragad, apránként adj hozzá kis lisztet, de ne sokat, mert akkor kemény lesz
a tészta!) Takard le, hagyd egy éjszakát pihenni. (Hűtőbe nem szabad tenni!)
Reggel nyújtsd ki, 1 - 1.5 cm-es lapnak, oszd 24 egyenlő darabra, (több liszt
esetén több db is lehet). Kis gömböket formálva belőle, tedd
zsírozott/margarinozott sütőlemezre. Hagyd ekkor is kelni egy kicsit. 350 C°-on süthető, kb. 15 percig. A teteje
"sápadt" marad, de ilyennek is kell lennie!