40 dkg csirkemáj, liszt, só,
bors, 4 ek. olaj, 20 dkg szeletelt gomba, 1 zöldhagyma vagy kis fej hagyma
aprítva, 1 dl száraz fehérbor, 1 dl húsleves, 1 babérlevél, 4-6 ek. aprított
petrezselyem.
A félbevágott májat megsózzuk,
borsozzuk, lisztbe mártjuk. Forró olajban addig forgatjuk, míg minden oldala
barnára sül. A májat szedjük ki, tegyük az olajba a gombát, kevergetve pároljuk
puhára. A gombát és májat tegyük tűzálló edénybe.
Az olajban pároljuk meg a
hagymát, adjuk hozzá a bort, húslevest, babért, forraljuk fel. Öntsük a gombás
májra, és újra forraljuk fel. Fedjük be, és forró sütőben süssük 15 percig.
Petrezselyemmel meghintve, rizskörettel
tálaljuk.