Hozzávalók: 70-80 dkg
kicsontozott pulykamell, 10 dkg angolszalonna, 2 dkg vaj, 4 paradicsom, 2 dl
tejföl, 1 mokkáskanál füstízű só, kevés só, ízlés szerint őrölt bors.
Elkészítés: A pulykamellet vékony
szeletekre vágom, és a füstízű sóval bedörzsölöm. Rostjaira merőlegesen
bevagdosom, és tűzálló tálba egymás mellé teszem úgy, hogy 4 adag legyen
belőle. Az angolszalonnát apró, vékony csíkokra metélem. A paradicsomot
felkarikázom, a hússzeletekre rárakom, majd rászórom az angolszalonnát. A vajat
borsónyi darabokban rámorzsolom. Nyakon öntöm a megsózott tejföllel, kevés
borssal megszórom, és a tálat szorosan lefedem. Előmelegített, forró sütőben 50
percig párolom, majd ellenőrzöm, hogy valóban megpuhult-e. Ezután a tál tetejét
levéve addig pirítom, amíg az angolszalonna ropogós pörccé nem sül. Burgonyapürét
és zellersalátát kínálok mellé.
Elkészítési ideje: 80 perc