Hozzávalók 8 tojás, 10 dkg gomba,
10 dkg sonka, 1 kanál reszelt hagyma, 1 kanál olaj, 3 cl konyak, 1 dl vörösbor,
1 kanál mustár, bundázáshoz: liszt, tojás, morzsa, zsír a kisütéshez.
A kemény tojásoknak vágjuk le a
laposabbik csúcsát, szedjük ki belőlük a sárgáját úgy, hogy a tojás fehérje
sértetlen maradjon. A reszelt hagymát pirítsuk meg az olajban, tegyük bele a
gombát, pároljuk meg, süsük zsírjára. Tegyük bele az apróra vágott sonkát, a
konyakot, a vörösbort, a mustárt. Ezzel a masszával megtöltjük a kivájt
tojásokat. Visszahelyezzük a levágott fehérjecsúcsokat, és a tojásokat
lisztben, tojásban, morzsába forgatjuk. Forró olajban kirántjuk.