Hozzávalók: 8 dkg kukoricaliszt,
2 dl kefir, 12 dkg liszt, 2 dkg cukor, 2 dkg vaj, 1 tojás, 0,5 tk. só, 0,5 tk
sütőpor, 2 ek. olaj, a sziruphoz: 30 dkg kristálycukor, 1 cs. vaníliás cukor,
csipet só.
2 dl forrásban lévő vízben,
állandóan kevergetve 5 percig főzzük a kukoricalisztet.
A tűzről levéve beleöntjük a
kefirt, hozzáadjuk a lisztet, cukrot, sót, sütőport, olvasztott vajat és a
felvert tojást. Sűrű tésztát kapunk. Palacsintasütőt gyengén kiolajozzuk,
vékony palacsintákat sütünk. Kistányéron egymásra téve tálaljuk, közéjük
leheletvékonyan vajat kenünk, és meleg sziruppal leöntjük.
Szirup: a cukrot barnára
pörköljük, ráöntünk 1 dl vizet, 1 percig forraljuk, végül beletesszük a
vaníliás cukrot és a sót.