Hozzávalók: 2 szép padlizsán, só,
3 szem bors, 1 babérlevél, 1 csokor kapor, a mártáshoz 1 gerezd fokhagyma, 1-1
csapott kiskanál só és bazsalikom, késhegynyi őrölt bors, kiskanál oregano
(vagy vadmajoránna), 1 csésze borecet
Műanyag késsel meghámozzuk,
kockákra vágjuk a padlizsánt, és a borssal, babérlevéllel, kaporral meg sóval
ízesített forró vízbe rakjuk. Fedő alatt 10 percig forraljuk, majd leszűrve
üvegbe töltjük. Közben összekeverjük a mártáshoz valókat egy kevés főzővízzel,
a padlizsánra öntjük, majd az üveget lekötjük. Másnapig hűtőszekrénybe tesszük,
hogy az ízek összeérjenek. Lé nélkül tálaljuk, mert önmagában is elég savanyú.