6 személyre, Nehézség: 1
Elkészítési idő: 60 perc
40 dkg darált marhaszínhús, 1
csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 6 édeskés
hamburgerzsemle (nagy puffancs vagy zsemle), 6 vékony szelet sajt (pl. lapka),
2 evőkanál majonéz, 15 dkg kígyóuborka, 1 kis fej vöröshagyma, 2 kis
paradicsom, 1 evőkanál olaj, 1 marék csíkokra vágott saláta
A darált marhahúst összegyúrjuk a
sóval és a borssal, majd 6 egyforma nagyságú, lelapított, nagy pogácsát
formálunk belőle. A megmosott, héjas
uborkát karikákra vágjuk. A
hagymát tisztítás után a megmosott paradicsommal együtt felkarikázzuk. Nagy
teflonserpenyőt bekenünk olajjal, majd felforrósítjuk. A húspogácsákat erős
lángon mindkét oldalukon jól átsütjük. Ezután a sajtszeleteket elosztjuk a még
forró húspogácsákon. A zsemléket lapjában kettévágjuk, majd egy-egy
zsemle-félre ráteszünk egy sajtos húspogácsát, megkenjük majonézzel, elosztjuk
rajtuk az uborka- és a hagymakarikákat meg a paradicsomszeleteket, majd a
salátacsíkokkal beborítjuk, és rátesszük a zsemle másik felét. Kissé
összenyomva, tálra tesszük.
Hideg sörrel a legjobb.