Hozzávalók: 1 fej brokkoli, 200
gr friss gomba, 2 tk citromlé, 100 gr füstölt pulykamell, 3 ek földimogyoró
Dressing: 1 ek majonéz, 1 po natúr
joghurt, 1 ek citromlé, 1 gr fokhagyma, 1 tk paradicsompüré, 1 tk méz, 1 cs
friss fűszer - só, fehér bors, piros paprika
A brokkolit szedjük rózsáira,
majd forrásban levő vízben főzzük elő 2 percig, szedjük ki jeges vízbe és
hűtsük le. Tegyük egy szűrőbe és csepegtessük le jól. Tegyük egy nagy tálba és
keverjünk bele 10 dkg. csíkokra vágott füstölt pulykamellet, 20 dkg. cikkekre
vágott friss gombát, csepegtessünk rá egy fél citrom levét. Óvatosan keverjük
össze. Szórjunk a tetejére egy fél maréknyi földimogyorót.
Készítsük el a dressinget:
Keverjük össze az összes hozzávalókat, és ezzel az öntettel öntsük le
fogyasztás előtt a salátát.