2013. április 3., szerda

Tortilla piros mártással (Enchiladas rojas)



Hozzávalók: 3 ek. nagyon csípős paprikakrém, 2 apróra vágott hámozott, kimagozott paradicsom, 3 ek. apróra vágott hagyma, 1 tk. citromlé, 3 gerezd fokhagyma, 3 ek. zsír, 1 ek. finomra vágott zellerlevél, 0,5 kg darált hús, 0,5 mk. bors, só, 24 tortilla, 4 ek. parmezán, ketchup.
Keverjük simára a paprikakrémet, paradicsomot, ketchupot, hagymákat, citromlevet. Melegítsük meg.
Lassan olvasszunk fel serpenyőben 0,5 ek. zsírt, adjuk hozzá a paradicsommártást, pároljuk 3-4 percig, majd tartsuk melegen.
0,5 ek. zsíron lassú tűzön pároljuk a húst, zellert, borsot, sót, míg megpuhul, és a víz elpárolog. Tartsuk melegen.
2 ek. zsírt tegyük palacsintasütőbe, forrósítsuk fel, mártsuk a tortillát a mártásba, és gyorsan süssük ki mindkét oldalát. Töltsük meg a húsos masszával, göngyöljük össze, szórjuk meg sajttal. Tegyük tűzálló edénybe.
Szórjuk be sajttal, öntsük le a megmaradt mártással. Közepesen meleg sütőben süssük a sajt megolvadásáig.
Forrón tálaljuk.