Hozzávalók: 27 dkg kukoricaliszt,
3,5 dl melegvíz, só.
A kukoricalisztet egy csipet
sóval tálba tesszük, apránként adjuk hozzá a melegvizet, és addig keverjük,
amíg sima tészta nem lesz. Vágjuk a tésztát 15 darabra, és pihentessük egy
órát. A darabokat zsírpapír közé téve nyújtsuk kb. 13 cm átmérőjű vékony
lepénnyé. A lepénykéket felforrósított sütőlapon süssük meg - hamar
rózsaszínűre sül mindkét oldaluk. Tálalásig csomagoljuk be fóliába őket, hogy
ne hűljenek ki. A tortilla becsomagolva napokig eláll, mélyhűtőben több hétig
is. A tortilla Mexikóból származik - ott fő eledel -, mártásos, húsos ételekhez
fogyasztják. A tartósított tortillát felfrissíthetjük sütőben, ha nagyon kiszáradt,
permetezzük be egy kis vízzel.
A tortillából süthetünk chipset
is. Vágjuk a tortillát kisebb cikkekre, és süssük ki forró olajban. Majd
szedjük papírra, hogy a felesleges olaj leitatódjon.
A tortillachipseket salsával,
dippel tálaljuk.