Hozzávalók: 1,5 kg-os csirke, 1
ek. zsír, 1 apróra vágott hagyma, 1 tk. csípős pirospaprika, 10 dkg darált
füstölt sonka, 10 dkg apróra vágott gomba, 1 ek. finomra vágott petrezselyem, 1
késhegynyi őrölt koriandermag, 1 tojás, 2 ek. zsemlemorzsa, só, 1 tk. vaj, 2
ek. bor (Tokajit használjunk!).
A zsíron pároljuk néhány percig a
hagymát, sonkát, gombát, koriandert. Tegyük hozzá a paprikát, petrezselymet,
zsemlemorzsát, tojást. Keverjük jól össze, vegyük le a tűzről.
A keverékkel töltsük meg csirkét,
varrjuk össze a nyílásokat, kössük össze a lábát. Kenjük be vajjal, sózzuk meg.
Tegyük a csirkét a fóliára, körben a fóliát hajtogassuk fel, öntsük a csirke
mellé a bort. Duplán hajtogassuk be a fólia nyílásait, és jól nyomkodjuk össze.
Süssük forró sütőben 1,5 órát.
Vegyük ki a sütőből, nyissuk ki a
fóliát, locsoljuk meg a csirkét vajjal, és grillben süssük pirosra.
Burgonyapürével tálaljuk.