2013. április 3., szerda

Sűrű gazpacho



Hozzávalók: 8 nagy paradicsom meghámozva kimagozva és kockákra vágva, 2 ek. olívaolaj, 3 dl jeges víz, 2 gerezd fokhagyma apróra vágva, 1 zöldpaprika kimagozva, apróra vágva1 uborka, meghámozva, kimagozva és    apróra vágva, só, frissen őrölt fehér bors, jégkockák (elhagyható), 1 ek. finomra vágott petrezselyem, 1 ek. finomra vágott menta. 5 dkg friss, fehér zsemlemorzsa, 2 ek. borecet,
A díszítéshez 2 kemény tojás, 1 hagyma, 12 fekete olajbogyó, 1 piros húsú paprika
Elkészítés: A jeges víz, a só és a bors, valamint a jégkockák kivételével valamennyi hozzávalót turmixgépbe rakjuk (ha szükséges két adagban), és alacsony fordulatszámon fél-egy percig keverjük, amíg sima masszát nem kapunk. A keveréket egy nagyméretű tálalóedénybe öntjük, felöntjük a jeges vízzel, megsózzuk, borsozzuk, és lefedve legalább 2 órán át, hűtjük. A díszítéshez felaprítjuk a tojást, finomra vágjuk a hagymát, kimagozzuk, és vékonyan felkarikázzuk az olajbogyó, apró kockákra vágjuk a piros paprikát. Tálalás előtt a gazpachóhoz adjuk a jégkockákat, és a tetejére szórjuk a díszítést.
Gazpacho - ejtsd gazpacso