2 kk. só, csipet bors, piros
paprika, 2,5 dl paradicsomlé, 1 kk. mustár, 1 babérlevél, 4-5 kk. ételízesítő,
0,5 dl citromlé, 1 kk. cukor, 2-3 gerezd összetört fokhagyma, 3-4 ek. olaj, 4
részre vágott 1 kg-os csirke, 3 fej hagyma vékonyan szeletelve.
Összekeverjük a sót, borsot,
paradicsomlevet, mustárt, babért, piros paprikát, ételízesítőt, citromlevet,
cukrot, olajat, fokhagymát. Fedő nélkül 10 percig főzzük.
A csirkét megsózzuk, borsozzuk.
Lapos tepsiben, bőrös részükkel felfelé egymástól távolabb tesszük a darabokat.
Szórjuk rá a hagymát, néhány karikát tegyünk a szárnya, combja közé. Öntsük rá
a mártást, előmelegített forró sütőben süssük, levével gyakran öntözzük. Kb. 50
percig süssük.
Faszénen, roston az igazi.