Elkészítése kb. 3/4 órát vesz
igénybe. Energiatartalma kb. 530 kcal adagonként. Tortillával és
paradicsomsalátával kínáljuk.
Hozzávalók: 2 hagyma, 80 g főtt
sonka, 4 kis zöld chili, 3 evőkanál olaj, 750 g előfőzött pacal, 40 g darált
mandula, 2 evőkanál mazsola, 2 evőkanál magozott, zöld olajbogyó, 400 ml
húsleves, 1 narancs leve, 1 citrom leve, 1 babérlevél. 1 késhegynyi őrölt
szegfűszeg, 1 szál kakukkfű, 1 teáskanál oregano, só, őrölt feketebors, 1 kis
konzerv csicseriborsó (280 g), 2-3 evőkanál reszelt sajt.
Vagdaljuk apróra a hagymát és a
sonkát, magozzuk ki a chilit és vágjuk vékony karikákra. Forrósítsuk fel egy
edényben az olajat, pirítsuk benne aranybarnára a hagymát és a sonkát. Adjuk
hozzá a chilit is, egy kicsit pirítsuk meg.
Vágjuk keskeny csíkokra a pacalt,
tegyük a mandulával, mazsolával és az olajbogyóval az edénybe, majd állandó keverés
mellett pirítsuk pár percig. Öntsük fel levessel, tegyük bele a sajt
kivételével az összes többi hozzávalót.
Főzzük 15-20 percig, amíg a pacal
meg nem puhul, és a szósz be nem sűrűsödik. Hintsük meg reszelt sajttal az
ételt.