2013. április 3., szerda

Mexikói spagetti (Spaghetti mexikana)



Hozzávalók: 40 dkg sűrített paradicsom, 40 dkg fagyasztott kukorica, fél kiló spagetti, 1 tk koriander, 1 kis fej hagyma, 3 hegyes erős paprika, 2 ek só,
Az apróra vágott hagymát 1 ek olajon megdinsztelem, hozzákeverem a paradicsomot, az apróra metélt erőspaprikát, 1 tk sót, a koriandert. Mikor felforrt, beleteszem a kukoricát és puhulásig (kb. 10 perc) főzöm.
3 liter vizet felforralok, sózom és beleteszek 2 ek olajat. Mikor forr, beleteszem a spagettit és lassú tűzön, időnként kevergetve 8-10 perc alatt „fogkeményre" főzöm. Leszűröm, a mély tálba teszem. Az asztalra teszem a kifőtt tésztát és a sugot. Mindenki saját ízlése szerint vesz magának.