2013. április 3., szerda

Mexikói sertésflekken



Hozzávalók: 3 szál újhagyma, sültekhez fűszerkeverék, 1 doboz konzervbab, 3 ek. olaj, 4 szelet tarja, 1 tasak chili con carne alap.
Elkészítés: A hagymát megtisztítjuk, és karikákra vágjuk. A babot lecsepegtetjük. A tarját bedörzsöljük fűszerkeverékkel, majd mindkét oldalát megsütjük az olajban.   Ha kész, kivesszük, és melegen tartjuk. A visszamaradt olajban megpároljuk a hagymát, felöntjük 3 dl vízzel, hozzáadjuk a chili con carne alapot, a babot, és alaposan összekeverjük.  Időnként megkeverjük és lassú tűzön kb.  10 percig főzzük. A chilis ragut a flekkenre halmozzuk. Aki szereti erős paprikát is, rakhat bele.  Friss bagettet kínálunk hozzá.