Hozzávalók: 4 szelet sertésborda,
50 g vaj, 1 fej fokhagyma, 1 dl olaj, 300 g hámozott paradicsom, 30 g ketchup,
30 g sűrített paradicsompüré, 300 g főt csemegekukorica, petrezselyem, só
Elkészítés: A hússzeletek
megmosva, az olvasztott vajban mindkét oldalukon hirtelen átsütjük. Tűzálló
tálba tesszük, meghintjük sóval, borssal, ráöntjük a visszamaradt sültlét, és
állni hagyjuk. A zöldségraguhoz megvágjuk a hagymát, fokhagymát, és kevés
olajon, fedő alatt megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a paradicsomokat, ízlés szerint
fűszerezzük, és gyakori kevergetés közben, lassú tűzön kb. 30 percig pácoljuk.
Félidőben eldolgozzuk benne a ketchupot, és a felvizezett paradicsompürét. A
leszűrt konzerv konzervkukoricát belekeverjük, és 10 percig rotyogtatjuk az
egészet. A kész zöldségragut, a hússzeletekre öntjük, majd előmelegített
sütőben 25-30 percig sütjük. A készétel tetejét apróra vágott petrezselyemmel
díszítjük. A főt burgonya illik hozzá.