Hozzávalók 4 személyre: 1
konyhakész csirke (körülbelül 1,5 kg), 45 dkg rizs, 45 dkg paradicsom
meghámozva és kockákra vágva, 20 dkg zöldborsó, 1 l csirkehúsleves (leveskockából),
2 fej hagyma finomra vágva, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 2 serrano chilipaprika
kimagozva és apróra vágva, fél dl olívaolaj, római kömény, sáfrány, só, bors.
Elkészítés: A csirkét nagyobb
darabokra vágjuk. Serpenyőben, a fele olajon aranybarnára sütjük, majd egy
lábosba tesszük. A visszamaradt olajon megsütjük a hagymát, a fokhagymát és a
chilit, majd a csirkéhez adjuk a paradicsommal és a fűszerekkel együtt.
Felöntjük a levessel, és fél órán át. főzzük. A serpenyőben, a maradék olajon
megpirítjuk a rizst, majd a csirkéhez adjuk.
Felforraljuk, és gyakran
kevergetve 10 percig főzzük. Beletesszük a zöldborsót, lefedjük, és lassú tűzön
körülbelül 20 percig főzzük.