2013. április 3., szerda

Mexikói rizses csirke



Hozzávalók 4 személyre: 1 konyhakész csirke (körülbelül 1,5 kg),, 45 dkg rizs, 45 dkg paradicsom meghámozva és kockákra vágva, 20 dkg zöldborsó, 1 l csirkehúsleves (leveskockából), 2 fej hagyma finomra vágva, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 2 serrano chilipaprika kimagozva és apróra vágva, fél dl olívaolaj, római kömény, sáfrány, só, bors.
Elkészítés: A csirkét nagyobb darabokra vágjuk. Serpenyőben, a fele olajon aranybarnára sütjük, majd egy lábosba tesszük. A vissza-maradt olajon megsütjük a hagymát, a fokhagymát és a chilit, majd a csirkéhez adjuk a paradicsommal és a fűszerekkel együtt. Felöntjük a levessel, és fél órán át, főzzük. A serpenyőben, a maradék olajon megpirítjuk a rizst, majd a csirkéhez adjuk.  Felforraljuk, és gyakran kevergetve 10 percig főzzük. Beletesszük a zöldborsót, lefedjük, és lassú tűzön körülbelül 20 percig főzzük.