3 deci rizst jól átmosunk, majd
4,5 deci vízzel leöntve, egy evőkanál Vegetával ízesítve addig párolunk, míg a
levét ' el nem főtte. Kivajazunk egy mély tűzálló tálat, beleterítjük a rizs
egyharmad részét, beborítjuk vékony sajtszeletekkel, erre 2 szép nagy
zöldpaprikát ujjnyi csíkokra vágva fektetünk. Tovább rétegezzük a rizst. a sajtot,
a paprikát, végül a tálat rizzsel fedjük be. Tetejére vajdarabkákat hintünk.
Simára keverünk 2 deci tejfölt egy mokkáskanálnyi chili-porral
(gyógynövényboltokban kapható!) meg csipet sóval, és a rizsre öntve, a forró
sütőben 25 percig sütjük. A sütőből kivéve, tetejét reszelt sajttal meghintjük
(a sajt és a paprika közé egy réteg laskára vágott párizsit vagy főtt füstölt
húst is tehetünk). Kb. 20 deka sajt elegendő ehhez a mennyiséghez.