Hozzávalók: 1 kg héjában főtt
burgonya, 25 dkg mirelit morzsolt csemegekukorica, 2 db paradicsompaprika, 1 db
csípős hegyes paprika, 4 egész tojás, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 3 dl
tejföl, 3 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál olaj, 2 evőkanál kukoricaliszt, 10 dkg reszelt
bármilyen csípős ízű sajt.
A főtt burgonyát meghámozom, és
vékony karikákra vágom, majd egy közepes tepsiben a felét elterítem. Rászórom a
már felengedett mirelit kukorica felét és a megmosott, kicsumázott, apróra
vágott paradicsompaprika-kocka felét. A tojásokat habosra verem, összekeverem a
tejföllel és a kukoricaliszttel, majd hozzáadom a reszelt sajtot, a törött
borsot és a zúzott fokhagymát. Ebből az öntetből néhány kanállal rálocsolok,
ezután a rétegezést a hegyes csípős paprika- karikákkal az előző sorrend
szerint folytatom. A tetejére öntöm a maradék sajtos mártást és a tepsit
szorosan letakarva, legalább negyven percig közepes lángon párolom az ételt. Végül
a fedőt levéve, pirosra pirítom a tetejét.
Elkészítési ideje: kb. 110 perc.