2013. április 3., szerda

Mexikói rakott burgonya



Hozzávalók: 1 kg héjában főtt burgonya, 25 dkg mirelit morzsolt csemegekukorica, 2 db paradicsompaprika, 1 db csípős hegyes paprika, 4 egész tojás, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 3 dl tejföl, 3 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál olaj, 2 evőkanál kukoricaliszt, 10 dkg reszelt bármilyen csípős ízű sajt.
A főtt burgonyát meghámozom, és vékony karikákra vágom, majd egy közepes tepsiben a felét elterítem. Rászórom a már felengedett mirelit kukorica felét és a megmosott, kicsumázott, apróra vágott paradicsompaprika-kocka felét. A tojásokat habosra verem, összekeverem a tejföllel és a kukoricaliszttel, majd hozzáadom a reszelt sajtot, a törött borsot és a zúzott fokhagymát. Ebből az öntetből néhány kanállal rálocsolok, ezután a rétegezést a hegyes csípős paprika- karikákkal az előző sorrend szerint folytatom. A tetejére öntöm a maradék sajtos mártást és a tepsit szorosan letakarva, legalább negyven percig közepes lángon párolom az ételt. Végül a fedőt levéve, pirosra pirítom a tetejét.
Elkészítési ideje: kb. 110 perc.