50 perc
Hozzávalók: 50 dkg lapocka, 25
dkg morzsolt csemegekukorica (lehet gyorsfagyasztott vagy konzerv is) 2 db
paradicsompaprika, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 evőkanál pirospaprika, 1
mokkáskanálnyi chili (erős paprika), 3 evőkanál olaj, törött fekete bors, só.
A vöröshagymát megtisztítjuk,
finomra vágjuk, majd a felhevített olajon üvegesre sütjük. Rádobjuk a megmosott,
leszárított, kockákra vágott húst, és addig pirítjuk erős lángon, míg a hús
minden darabja megfehéredett. Ezután sózzuk, borsozzuk és meghintjük a chilivel
meg a pirospaprikával. Aláöntünk 2 dl vizet, és fedő alatt pároljuk. 15 perc
múlva hozzáadjuk a megmosott, kicsumázott, felszeletelt paradicsompaprikát, és
tovább pároljuk. Ha a hús már megpuhult, akkor adjuk hozzá a főtt
csemegekukoricát, mellyel alaposan átforraljuk. (Ha a kukorica nyers, akkor a
hússal együtt tesszük fel.) Sós vízben főtt burgonyával és salátával kínáljuk.