2013. április 3., szerda

Mexikói ragu



50 perc
Hozzávalók: 50 dkg lapocka, 25 dkg morzsolt csemegekukorica (lehet gyorsfagyasztott vagy konzerv is) 2 db paradicsompaprika, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 evőkanál pirospaprika, 1 mokkáskanálnyi chili (erős paprika), 3 evőkanál olaj, törött fekete bors, só.
A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd a felhevített olajon üvegesre sütjük. Rádobjuk a megmosott, leszárított, kockákra vágott húst, és addig pirítjuk erős lángon, míg a hús minden darabja megfehéredett. Ezután sózzuk, borsozzuk és meghintjük a chilivel meg a pirospaprikával. Aláöntünk 2 dl vizet, és fedő alatt pároljuk. 15 perc múlva hozzáadjuk a megmosott, kicsumázott, felszeletelt paradicsompaprikát, és tovább pároljuk. Ha a hús már megpuhult, akkor adjuk hozzá a főtt csemegekukoricát, mellyel alaposan átforraljuk. (Ha a kukorica nyers, akkor a hússal együtt tesszük fel.) Sós vízben főtt burgonyával és salátával kínáljuk.