50 perc
Hozzávalók: 50 dkg lapocka, 25
dkg morzsolt csemegekukorica (lehet gyorsfagyasztott vagy konzerv is) 2 db
paradicsompaprika, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 evőkanál pirospaprika, 1
mokkáskanálnyi chili (erős paprika), 3 evőkanál olaj, törött fekete bors, só.
A vöröshagymát megtisztítjuk,
finomra vágjuk, majd a felhevített olajon üvegesre sütjük. Rádobjuk a
megmosott, leszárított, kockákra vágott húst, és addig pirítjuk erős lángon,
míg a hús minden darabja megfehéredett. Ezután sózzuk, borsozzuk és meghintjük
a chilivel meg a pirospaprikával. Aláöntünk 2 dl vizet, és fedő alatt pároljuk.
15 perc múlva hozzáadjuk a megmosott, kicsumázott, felszeletelt
paradicsompaprikát, és tovább pároljuk. Ha a hús már megpuhult, akkor adjuk
hozzá a főtt csemegekukoricát, mellyel alaposan átforraljuk. (Ha a kukorica
nyers, akkor a hússal együtt tesszük fel.) Sós vízben főtt burgonyával és salátával
kínáljuk.