Hozzávalók: 15 dkg chorizo
karikákra vágva (lehet debreceni kolbász), 2 ek. olaj 2 ek. tej, 2 zöld chili
paprika, 6 tojás, 1 piros chili paprika, só, 2 ek. hagyma finomra vágva, 1 ek.
finomra vágott petrezselyem.
Elkészítés: A paprikát egészben,
egy serpenyőben tesszük, és lassú tűzön, szárazon addig pirítjuk, míg a bőre
felhólyagosodik. Hagyjuk kihűlni, majd eltávolítjuk a magját, a húsát pedig
csíkokra vágjuk. Visszatesszük a
serpenyőbe, hozzáadjuk az olajat, a kolbászt, a hagymát, és pár percig együtt
pirítjuk. A tejjel felverjük a tojásokat, és a paprikára öntjük. Lassú tűzön
készre sütjük. Tálalás előtt megszórjuk a petrezselyemmel.