Hozzávalók: 25 dkg makaróni, 1
kis doboz morzsolt csemegekukorica-konzerv, 2 nagy piros paradicsompaprika, 1
cseresznyepaprika vagy 1 cső, csípős hegyes zöldpaprika, 3 gerezd fokhagyma, 4
evőkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, csokor petrezselyemzöld, 1
marhahúsleves-kocka, 1 evőkanál só, evőkanál paradicsompüré.
Amíg a makaróni fő, elkészítem a
mexikói ragut. Az olajat felforrósítom, ráteszem a megtisztított és finomra
metélt vöröshagymát. Üvegesre fonnyasztom, ezután hozzáadom a megmosott,
kicsumázott és egészen apró kockákra vágott paradicsompaprikát meg a csípős
hegyes paprikát. Belekeverem a zúzott fokhagymát, valamint a paradicsompürét,
egy-kétpercnyi pirítás után pedig beleszórom a finomra aprított
petrezselyemzöldet. Ráöntöm a
kukoricakonzervet levével együtt, beleteszem a darabokra tört leveskockát és
egy kevés sót. Fedő alatt, gyakran megkeverve, az egészet alaposan
összeforralom, végül beleforgatom a főtt tésztát. Serpenyőben átforrósítva
tálalom.