2013. április 3., szerda

Mexikói makaróni



Hozzávalók: 25 dkg makaróni, 1 kis doboz morzsolt csemegekukorica-konzerv, 2 nagy piros paradicsompaprika, 1 cseresznyepaprika vagy 1 cső, csípős hegyes zöldpaprika, 3 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, csokor petrezselyemzöld, 1 marhahúsleves-kocka, 1 evőkanál só, evőkanál paradicsompüré.
Amíg a makaróni fő, elkészítem a mexikói ragut. Az olajat felforrósítom, ráteszem a megtisztított és finomra metélt vöröshagymát. Üvegesre fonnyasztom, ezután hozzáadom a megmosott, kicsumázott és egészen apró kockákra vágott paradicsompaprikát meg a csípős hegyes paprikát. Belekeverem a zúzott fokhagymát, valamint a paradicsompürét, egy-kétpercnyi pirítás után pedig beleszórom a finomra aprított
petrezselyemzöldet. Ráöntöm a kukoricakonzervet levével együtt, beleteszem a darabokra tört leveskockát és egy kevés sót. Fedő alatt, gyakran megkeverve, az egészet alaposan összeforralom, végül beleforgatom a főtt tésztát. Serpenyőben átforrósítva tálalom.