Hozzávalók 4 személyre: 35 dkg
darált sertéshús, 1 nagyobb doboz (850 ml) hámozott paradicsom, 1 kis doboz
(425 ml) kukoricakonzerv, 4 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 4 dl húsleves
(kockából), 2 evőkanál olaj, só, bors, pirospaprika, chilipaprika, 1/2
teáskanál őrölt rozmaring
Elkészítés: A megtisztított
hagymát apróra vágjuk, és a zúzott fokhagymával együtt a megforrósított olajon
üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. Sóval,
borssal, rozmaringgal és a kétféle pirospaprikával fűszerezzük. Felöntjük a
levessel, és fedő alatt kb. 10 percig pároljuk. Hozzáadjuk az összetört konzerv
paradicsomot a levével együtt, meg a lecsöpögtetett kukoricát, majd további 15
percig pároljuk.
Elkészítési idő 35 perc,