2013. április 3., szerda

Mexikói kukoricás tál



Hozzávalók 4 személyre: 35 dkg darált sertéshús, 1 nagyobb doboz (850 ml) hámozott paradicsom, 1 kis doboz (425 ml) kukoricakonzerv, 4 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 4 dl húsleves (kockából), 2 evőkanál olaj, só, bors, pirospaprika, chilipaprika, 1/2 teáskanál őrölt rozmaring
Elkészítés: A megtisztított hagymát apróra vágjuk, és a zúzott fokhagymával együtt a megforrósított olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. Sóval, borssal, rozmaringgal és a kétféle pirospaprikával fűszerezzük. Felöntjük a levessel, és fedő alatt kb. 10 percig pároljuk. Hozzáadjuk az összetört konzerv paradicsomot a levével együtt, meg a lecsöpögtetett kukoricát, majd további 15 percig pároljuk.
Elkészítési idő 35 perc,