Hozzávalók: 40 dkg héjában főtt
burgonya, 25 dkg felengedett, mirelit, morzsolt csemegekukorica, 2 evőkanál
lecsöpögtetett, marinált paprika, 2 db egész tojás, 2 evőkanál finomliszt, 1
mokkáskanál csípős fűszerpaprika, 1 db csípős hegyes paprika, 1 teáskanál só, 1
mokkáskanál római kömény (vagy köménymag), 1 mokkáskanál törött fekete bors, a
bundázáshoz kevés finomliszt, a sütéshez bő olaj.
A kihűlt, meghámozott, főtt
burgonyát az almareszelő durva fokán lereszelem, a marinált paprikát
kukoricaszemnyi kockákra vágom, a hegyes csípős paprikát pedig kicsumázva hajszálvékonyra
karikázom. A tojásokat habosra verem, hozzákeverem a lisztet, a reszelt burgonyát,
a nyers, már felengedett, lecsöpögtetett kukoricaszemeket, a
hegyespaprika-karikákat és az összes fűszert. Jól összekeverem, és tíz percig
hagyom pihenni. Ezután nedves kézzel kis hengereket formálok a masszából és
lisztben meghempergetve, forró olajban piros-ropogósra sütöm. (Ha az anyag nem
elég sűrű, kevés zsemlemorzsával vagy liszttel sűrítem.) A felesleges olajat
lecsöpögtetve, párolt rizzsel és csípős ketchuppal tálalom.
Elkészítési ideje: kb. 60 perc.