Hozzávalók: 40 dkg kicsontozott
sertéstarja, 20 dkg gomba, 10 dkg rizs, 2 db paradicsompaprika, 1 nagy fej
vöröshagyma, 4 dl tejföl, 25 dkg morzsolt, mirelit csemegekukorica, 3 gerezd
fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evőkanál Vegeta, 1 mokkáskanál törött
fekete bors, 1 mokkáskanál római kömény (vagy konyhakömény).
A megmosott és leszárított húst
nyolc szeletre vágom, megsózom, megborsozom. A rizst átválogatom, majd többször
váltott vízben megmosom, lecsurgatom és annyi vizet öntök rá, hogy jó bőven
ellepje. Fél órán keresztül áztatom. Egy mélyebb tűzálló tál aljára szórom a
lecsurgatott rizst, majd leöntöm a zúzott fokhagymával és a Vegetával, meg a
római köménnyel elkevert tejföl egyharmadával. Elosztom rajta a megmosott,
kicsumázott és apró kockákra vágott paradicsompaprika felét és a még fagyos
kukorica felét. Megsózom, és erre teszek 4 szelet húst. Beborítom a
megtisztított és karikákra vágott vöröshagymával, ezután pedig lelocsolom a
fűszeres tejföllel. Rászórom a megtisztított és szeletekre vágott gombát,
megborsozom, majd ráhintem a finomra metélt petrezselyemzöldet. A maradék
nyersanyagokkal megismétlem a rétegezést, a tetejére kerüljön a fűszeres
tejföl. A tálat szorosan lefedem és a mikrohullámú sütőbe téve közepes
fokozaton húsz percig párolom és további tíz percig nem veszem le a tetejét. A
párolás félidejében egyszer megfordítom a tálat. Bármilyen friss salátával
nagyon finom, kiadós egytálétel.