2013. április 3., szerda

Mexikói fűszeres csirke



Hozzávalók: 1 kisebb csirke, 10 dkg főtt füstölt sonka (vagy nem zsíros tarja), 5 dkg mandula, 5 dkg mogyoró, 1 dl édeskés fehér vermut, 1-1 késhegynyi tört édeskömény (gyógynövényboltban kapható) és őrölt szegfűszeg, 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és törött fekete bors.
Elkészítése: A mogyorót és a mandulát egy pillanatra forrásban lévő vízbe dobom és a héját lehúzom. Ezután ledarálom. A megtisztított csirkét feldarabolom és megsózom. A nagyon apróra metélt vörös- és fokhagymát a vajon lepirítom, majd a csirkedarabokat erős tűzön, mindkét oldalán hirtelen átsütöm. Hozzáteszem az összes fűszert, a darált mandulát és mogyorót, az apróra vagdalt főtt sonkát, és a vermuttal lelocsolom. Fedő alatt, gyakori kevergetés mellett puhára párolom. Ha leve elfőtt, kevés forró vízzel apránként pótolom. Zsírjára sütöm és párolt rizzsel, meg hagymás kukoricasalátával kínálom.
Elkészítési ideje: 50 perc