2013. április 3., szerda

Mexikói egytál



Hozzávalók: 2 konzerv, vagy 1 1/2 csomag mirelit kukorica, 1 db paradicsompaprika (pritamin), fél kg burgonya, 1 pohár tejszín, 2 evőkanál liszt, 1 teáskanál só, késhegynyi őrölt bors vagy chili-por, 1 kávéskanál curry, 1 kávéskanál olaj vegeta.
Elkészítése: A paradicsompaprikát kicsumázzuk, és apró kockákra vágjuk, majd az olajon, fedő alatt megpároljuk a meghámozott és felkockázott burgonyával és a vegetával. Amikor a burgonya megpuhult (kb. 15 perc), megszórjuk a liszttel, a curryvel, ízesítjük és felöntjük a tejszínnel. Sűrűre összefőzzük (kb. 3 perc), majd belekeverjük a kukoricát, és még néhány percig fedő alatt pároljuk.