Hozzávalók: 30 dkg vörös bab, 3
fej hagyma, 2 evőkanál olaj, 40 dkg darált marhahús, 2 db kis csípős paprika, 3
dl csirkeleves, 1 doboz mexikói zöldparadicsom, 1 pirospaprika, 2 gerezd
fokhagyma, fél kanál oregano, fél kávéskanál kurkuma, fél kávéskanál chilipor
Elkészítés: A babot éjszakára
beáztatjuk 1 l vízbe. Másnap, az áztató vízzel együtt feltesszük főni, és
majdnem puhára főzzük. A hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és forró
olajon a darált hússal lepirítjuk. A szárított fűszerpaprikát csíkokra vágjuk,
és beáztatjuk a csirkelevesbe. A konzerv paradicsomot levétől lecsöpögtetjük,
darabokra vágjuk, és a húshoz adjuk. Ezután a többi hozzávalót, a
fűszerpaprikát, a csíkokra vágott paprikát, a kis kockákra vágott fokhagymát,
az oregánót, a kurkumát, a sót, a chilit, s végül a csirkelevest is a húshoz adjuk.
A darált húst körülbelül 2 órán át, pároljuk gyenge tűzön, fedő nélkül úgy,
hogy a leve besűrűsödjék. Ezután hozzáadjuk a lecsöpögtetett babot, és további
30 percig főzzük.