Hozzávalók: 30 dkg vörös bab, 3
fej hagyma, 2 evőkanál olaj, 40 dkg darált marhahús, 2 db kis csípős paprika, 3
dl csirkeleves (leveskockából), 1 doboz (40 dkg) mexikói zöldparadicsom, 1
pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, fél kanál oregánó, fél kávéskanál kurkuma, fél
kávéskanál chilipor, só.
Elkészítése: A babot éjszakára
beáztatjuk 1 l vízbe. Másnap, áztató vízzel együtt feltesszük főni, és majdnem
puhára főzzük. A hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és forró olajon a
darált hússal lepirítjuk. A szárított fűszerpaprikát csíkokra vágjuk, és
beáztatjuk a csirkelevesbe. A konzerv paradicsomot levétől lecsöpögtetjük,
darabokra vágjuk, és a húshoz adjuk. Ezután a többi hozzávalót, a
fűszerpaprikát, a csíkokra vágott paprikát, a kis kockákra vágott fokhagymát,
az oregánót, a kurkumát, a sót, a chilit, s végül a csirkelevest is a húshoz adjuk.
A darált húst körülbelül 2 órán át, pároljuk gyenge tűzön, fedő nélkül úgy,
hogy a leve besűrűsödjék. Ezután hozzáadjuk a lecsöpögtetett babot, és további
30 percig főzzük.