Hozzávalók: 75 dkg natúr krémsajt,
50 dkg Ricotta túró, 1.5 csésze cukor, 4 egész tojás, kevés liszt, ízlés
szerint szárított gyümölcs vagy mazsola, 1 csésze apróra vágott vagy darált
mogyoró, 1 csésze tört vagy darált keksz, 1/2 csésze barnacukor, csipetnyi
szerecsendió;
Az elkészítés módja: Keverjük
össze a darált mogyorót, a kekszet, a barnacukrot és a szerecsendiót. Vajazzunk
ki egy 24 cm átmérőjű tortaformát, és szórjuk a keveréket az aljára és az
oldalára. Ez lesz majd a túrótorta kérge. Ha akarunk, a tetejére is hagyhatunk
belőle. Keverjük lágyra a krémsajtot, a cukrot és a Ricotta túrót. Mikor már
elég krémes, adjuk hozzá a tojásokat, és habverővel verjük fel alaposan.
Ízesíthetjük a keveréket szárított gyümölccsel vagy mazsolával, de szórhatjuk
ezeket a sütemény tetejére is. Öntsük a tölteléket a formába, és lassú tűzön
süssük kb. 40 percig!