2013. április 3., szerda

Kukoricaleves



Hozzávalók:
4 nagy kukoricacső, 6 dl csirkehúsleves (leveskockából), 2 paradicsom lehéjazva és kockára vágva, só, őrölt fekete bors, 1 hagyma finomra vágva, 2 szelet toast kenyér, 3 ek. olaj
Elkészítés: Éles késsel hosszirányban lepergetjük a kukoricacsövekről a szemeket. A kukoricaszemek feléből robotgéppel pürét készítünk, a maradékot pedig félretesszük. Egy lábosban felforrósítunk 2 ek. olajat, és 3-4 percig pároljuk rajta a paradicsomot meg a hagymát. Hozzáadjuk a félretett kukoricaszemeket, és alaposan elkeverjük. Felöntjük a csirkehúslevessel, megsózzuk, borsozzuk, és felforraljuk.
Apró kockákra szeljük a toast kenyeret, a maradék olajon ropogósra pirítjuk, és a levesbe szórjuk.