2013. április 7., vasárnap

Joghurttorta



Hozzávalók: 1 csomag babapiskóta, meleg tej, rum, vagy rumaroma, 2 dl. tejszín, citromlé, 1 citrom héja reszelve, cukor, 4 dl. joghurt, 1 zselatin, gyümölcs, ízlés szerint, reszelt csokoládé, díszítésnek.
Elkészítés: A babapiskótát rumos meleg tejben megáztatjuk. A joghurtot összekeverjük cukorral, egy csepp citromlével és a citromhéjjal. A tejszint egy kis cukorral felverjük, és egy irányban belekeverjük a joghurtba. A zselatint kevés vízben feloldjuk, majd felforraljuk és megvárjuk, amíg kihűl. Langyosan belekeverjük a joghurtba. A piskótát tortaforma aljára helyezzük, rátesszük a gyümölcsöt, tetejére öntjük a joghurtot, majd betesszük a hűtőbe. Ha megdermedt, csokoládét reszelhetünk a tetejére. Egy szelet sohasem elég!