2013. április 3., szerda

Húsgombócleves (Caldo De Albondigas)



Hozzávalók: 2 l marhahúsleves (leveskockából), 1 burgonya kockákra vágva, 1 szál sárgarépa vékony karikákra vágva. 1 cukkíni kockákra vágva, 1 kis hagyma finomra vágva, 2 paradicsom meghámozva és kockákra vágva, oregano, só, bors
A húsgombóchoz 20 dkg darált sertéshús20 dkg darált marhahús5 dkg füstölt sonka, 1 tojás, 1 zsemle vízbe áztatva, kinyomkodva és ledarálva, 1/2 fej hagyma finomra vágva, 1/2 kk. őrölt koriander, só, bors
Elkészítés:  Egy nagyobb lábosban felforraljuk a húslevest, beletesszük a burgonyát, a hagymát, a sárgarépát, a cukkínit és a paradicsomot, megsózzuk, borssal és oreganóval ízesítjük. 20 percig főzzük. A darált húsokat összekeverjük.  Hozzáadjuk a hagymát, a tojást, az őrölt koriander, a zsemlét, a borsot és a sót. Az egészet jól összedolgozzuk, majd vizes kézzel apró gombócokat formálunk belőle. Egyenként a levesbe eresztjük a húsgombócokat. Kis lángon, további 1 órán át, főzzük.