Hozzávalók: 2 l marhahúsleves
(leveskockából), 1 burgonya kockákra vágva, 1 szál sárgarépa vékony karikákra
vágva. 1 cukkíni kockákra vágva, 1 kis hagyma finomra vágva, 2 paradicsom
meghámozva és kockákra vágva, oregano, só, bors
A húsgombóchoz 20 dkg darált
sertéshús20 dkg darált marhahús5 dkg füstölt sonka, 1 tojás, 1 zsemle vízbe
áztatva, kinyomkodva és ledarálva, 1/2 fej hagyma finomra vágva, 1/2 kk. őrölt
koriander, só, bors
Elkészítés: Egy nagyobb lábosban felforraljuk a húslevest,
beletesszük a burgonyát, a hagymát, a sárgarépát, a cukkínit és a paradicsomot,
megsózzuk, borssal és oreganóval ízesítjük. 20 percig főzzük. A darált húsokat
összekeverjük. Hozzáadjuk a hagymát, a
tojást, az őrölt koriander, a zsemlét, a borsot és a sót. Az egészet jól
összedolgozzuk, majd vizes kézzel apró gombócokat formálunk belőle. Egyenként a
levesbe eresztjük a húsgombócokat. Kis lángon, további 1 órán át, főzzük.