2013. április 3., szerda

Húsgombóc paradicsommártásban



Hozzávalók: 0,5- 0,5 kg darát sertés- és marhahús, 15 dkg füstölt tarja, 2 tojás, 1 ek. reszelt hagyma, 0,5 mk. őrölt koriandermag. 2 áztatott zsemle, 0,5 kg hámozott, kimagozott paradicsom, 1 ek. zsír, 0,5 mk. törött bors, só, 4 száraz cseresznyepaprika, 2,5 dl meleg víz, 1 csomó petrezselyem, 2 púpozott ek. hagyma apró darabokra vágva, 1 tk. ételízesítő.
A húsokból, reszelt hagymából, tojásból, korianderből, sóból, zsemléből közepes nagyságú gombócokat.
Tegyük a paradicsomot keverőgépbe, keverjük habosra.
Törjük össze a paprikát, öntsük rá a forró vizet, hagyjuk állni 1 órát. Majd tegyük az egészet keverőbe, adjuk hozzá a petrezselymet, a többi hagymát, ételízesítőt. Keverjük össze. A paradicsommal, zsírral főzzük fel.
Tegyük bele a gombócokat és lassú tűzön, lefedve pároljuk kb. 40 percig.
Rizzsel tálaljuk.