2013. április 3., szerda

Gombaleves dióval



1 ek. vaj, 2 szem, csípős cseresznyepaprika apróra vágva, 2 ek. reszelt hagyma, 1/4 kg felaprított csiperke, 1 púpozott ek. darált dió, 1 ek. finomra vágott petrezselyem, só, bors, 1/2 l víz, 1 csirkehúsleves-kocka, 1/2 ek. Vegeta, 3 dl tej, 6 tk. tejszín.
Pároljuk 5 percig vajon a csípős paprikát, hagymát, majd a gombával együtt még 10 percig. Tegyük bele a diót, a fűszereket. Kevés vizet öntsünk hozzá, lassan, lefedve főzzük kb. 15 percig.
Ha kész, hagyjuk kihűlni. Öntsük keverőbe, keverjük simára, majd forraljuk fel.
Melegített csészében tálaljuk, tetejére 1 ek. tejszínnel.