2013. április 3., szerda

Gazdag gombaleves



Hozzávalók: 30 dkg gomba felszeletelve, 5 dl csirkehúsleves (kockából), 2 serrano chili apróra vágva, 3 dl tej, 2 ek. finomra vágott hagyma, 1 ek. vaj, 2 ek. darált dió, só, őrölt bors, 1 ek. finomra vágott petrezselyem, 4 ek tejszín
Elkészítés: Egy fazékban felforrósítjuk a vajat, 5 percig pároljuk rajta a chilit és a hagymát. Hozzáadjuk a gombát, és még 10 percig sütjük. Hozzákeverjük a diót, a petrezselymet, megsózzuk, borsozzuk, és felöntjük a húslevessel. Lassú tűzön, lefedve 15 percig főzzük, majd beleöntjük a tejet, és még 15 percig főzzük. Levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni. Simára turmixoljuk, és felforraljuk. Előmelegített tányérokba merjük, és egy-egy ek. tejszínnel díszítjük.