Hozzávalók: 35 dk. karfiol, 25 dk. karalábé, 10 dk
sárgarépa, 25 dk hagyma, 7 ek. olívaolaj, 4 gerezd foghagyma, 1 cs.
petrezselyem, oregano, 10 tojás, fél csokor metélőhagyma.
A sütőt 200 C ra melegítjük. A
karfiolt rózsáira szedjük. A zöldségeket vékony hasábokra vágjuk. Serpenyőben
felhevítünk 5 ek. olívaolajat. Beletesszük a zöldségeket és a zúzott
foghagymát. kb. 8 percig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.
Petrezselymet, oregánót apróra
vágjuk. Hozzáadjuk a 10 kikevert tojást, sót, borsot. Alaposan összekeverjük.
Egy tűzálló tálat a maradék olívaolajjal kikenünk. A fűszeres tojást a
zöldségekkel beletesszük. Sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. (míg a
tojás megkocsonyásodik) Kockára vágva, metélőhagymával megszórva tálaljuk.
Elkészítés 35 perc.