Hozzávalók 6 személyre:
A tortillához: 2,5 dl liszt, 1,25
dl kukoricaliszt, 3,5 dl víz, só, és 2-3 kanál olaj a sütéshez.
A töltelékhez: 10-12 dkg bacon
(szalonna), 30 dkg darált marhahús, 6-8 dkg sajt, 2 paradicsom, 2-3 levél
saláta.
A mártáshoz: 40 dkg
paradicsompüré, 1 kis hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 teáskanál chilipor (erős
paprika), 2 evőkanál Tabasco-szósz, só, 1 evőkanál vaj vagy olaj. A kétféle
lisztből és a vízből a szokásosnál kicsit sűrűbb tésztát keverünk, mint a
palacsintáé, megsózzuk, és forró olajban 12 vékony lepényt sütünk. Az apróra
vágott hagymát, a szétnyomott fokhagymát megpirítjuk a forró olajban vagy
vajban, meghintjük liszttel, jól átkavarjuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét,
kevés vízzel felengedjük, hogy a mártás testes legyen, chiliporral, sóval,
Tabasco-szósszal fűszerezzük, kiforraljuk, néhány percig lassú tűzön főzzük. A
szalonnát felkockázzuk, kisütjük, kivesszük a serpenyőből. A visszamaradt
zsírban megpirítjuk a darált húst, hozzáadjuk a kockára vágott sajtot,
megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a meghámozott és kockára vágott paradicsomot, az
apróra metélt salátát, a sült szalonnát, és melegen tartjuk. A lepények egyik
felére halmozzuk a tölteléket, a másik felét ráhajtjuk. A hússal töltött
enchilladát forró mártással tálaljuk.