2013. április 3., szerda

Enchiada de Jocoque



Hozzávalók: 20 dkg kukoricaliszt, 2 tojás, só, olaj, 2 evőkanál vaj, 1 póréhagyma, 2 dl tejföl, 15 dkg reszelt sajt, petrezselyemzöld
A kukoricalisztet összekeverjük egy csapott mokkáskanál sóval, majd apránként hozzákeverünk fél liter vizet, és pihentetjük. Közben a megmosott pórét felkarikázzuk és vajon megpároljuk. A kukoricalisztes masszában elkeverünk két nyers tojást, és jól kiolajozott palacsintasütőben 8 lapos palacsintát sütünk a masszából, de nem pirítjuk meg nagyon, hogy félbe lehessen hajtani. A palacsintákat lapátkanállal forgatjuk, és ha szükséges, sütés közben is pótoljuk az olajat. A kisült palacsintákat kivajazott tepsibe tesszük, párolt pórét teszünk rájuk, majd félbehajtjuk őket. Mindegyik tetejére sajttal elkevert tejfölt kanalazunk, és közepesen meleg sütőben. rápirítjuk. Petrezselyemzölddel, esetleg paprikaszeletekkel díszítve tálaljuk.
Elkészítési idő: kb. 50 perc
Jó tanács: Mivel az amerikai kontinens fő haszonnövénye a kukorica, a mexikóiak még a reggeli palacsintájukat is abból készítik. A sós reggeli után friss gyümölcsöt vagy gyümölcslét fogyasztanak, és természetesen elmaradhatatlan a zamatos kávé.