Hozzávalók: 20 dkg kukoricaliszt,
2 tojás, só, olaj, 2 evőkanál vaj, 1 póréhagyma, 2 dl tejföl, 15 dkg reszelt
sajt, petrezselyemzöld
A kukoricalisztet összekeverjük
egy csapott mokkáskanál sóval, majd apránként hozzákeverünk fél liter vizet, és
pihentetjük. Közben a megmosott pórét felkarikázzuk és vajon megpároljuk. A
kukoricalisztes masszában elkeverünk két nyers tojást, és jól kiolajozott
palacsintasütőben 8 lapos palacsintát sütünk a masszából, de nem pirítjuk meg
nagyon, hogy félbe lehessen hajtani. A palacsintákat lapátkanállal forgatjuk,
és ha szükséges, sütés közben is pótoljuk az olajat. A kisült palacsintákat
kivajazott tepsibe tesszük, párolt pórét teszünk rájuk, majd félbehajtjuk őket.
Mindegyik tetejére sajttal elkevert tejfölt kanalazunk, és közepesen meleg
sütőben. rápirítjuk. Petrezselyemzölddel, esetleg paprikaszeletekkel díszítve
tálaljuk.
Elkészítési idő: kb. 50 perc
Jó tanács: Mivel az amerikai
kontinens fő haszonnövénye a kukorica, a mexikóiak még a reggeli
palacsintájukat is abból készítik. A sós reggeli után friss gyümölcsöt vagy
gyümölcslét fogyasztanak, és természetesen elmaradhatatlan a zamatos kávé.