2013. április 3., szerda

Csirkeleves avokádóval



Hozzávalók: 10 dkg csirkemell, 3 ek. víz, 1-2 chilipaprika, só, 1 avokádó, 1-5 gerezd zúzott fokhagyma, 1 l csirkehúsleves
A díszítéshez korianderzöld
Elkészítés: A csirkehúst nagyon vékony csíkokra metéljük, és a húslevesben puhára főzzük. A chilipaprikát kimagozzuk, darabokra vágjuk, és a fokhagymával meg 3 kanál vízzel együtt mozsárban összetörjük. Beletesszük a levesbe, megsózzuk, és 5 percig főzzük. Az avokádót meghámozzuk, csíkokra vágjuk, a leveshez adjuk, és pár perc alatt összefőzzük. Akkor van készen, ha az avokadószeletek feljönnek a leves felszínre. Friss korianderzölddel meghintve tálaljuk.