2013. április 3., szerda

Chili con carne



Hozzávalók: 50 dkg darált marhahús, 2 konzerv vörös bab, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 nagy paradicsom, 1 kis fej zellergumó, 2 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyemgyökér, 1-2 chilipaprika (elhagyható), olaj, só, bors, pirospaprika, chilipor
Elkészítés: Forró olajban megpirítom a darálthúst, hozzáadom a kockára vágott hagymát, kissé tovább pirítom, majd meghintem chiliporral, sóval, borssal és pirospaprikával. Belekeverem a kockára vágott zellergumót, sárgarépát és petrezselyemgyökeret. Hozzáadom a babot és elkeverem. A paradicsomot leforrázom, és a héját lehúzom. Negyedekre vágom, és ezt is beleteszem. Lassú tűzön kb. 1 órát főzöm. Aki csípősen szereti, főzhet bele 1-2 chilipaprikát is. Tálaláskor rizst vagy friss kenyeret adok hozzá vörösborral.