Hozzávalók: 50 dkg darált
marhahús, 2 konzerv vörös bab, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 nagy paradicsom, 1 kis
fej zellergumó, 2 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyemgyökér, 1-2 chilipaprika
(elhagyható), olaj, só, bors, pirospaprika, chilipor
Elkészítés: Forró olajban
megpirítom a darálthúst, hozzáadom a kockára vágott hagymát, kissé tovább
pirítom, majd meghintem chiliporral, sóval, borssal és pirospaprikával. Belekeverem
a kockára vágott zellergumót, sárgarépát és petrezselyemgyökeret. Hozzáadom a
babot és elkeverem. A paradicsomot leforrázom, és a héját lehúzom. Negyedekre
vágom, és ezt is beleteszem. Lassú tűzön kb. 1 órát főzöm. Aki csípősen
szereti, főzhet bele 1-2 chilipaprikát is. Tálaláskor rizst vagy friss kenyeret
adok hozzá vörösborral.