Hozzávalók: 3 chayote,
meghámozva, kimagozva és felszeletelve, 1 ek. liszt, 1 l csirkehúsleves
(kockából), só, bors, 20 dkg főtt csirkemell kockákra vágva, 2 ek. vaj, 2 ek.
finomra vágott korianderzöld, 1 hagyma finomra vágva, petrezselyemzöld vagy
metélőhagyma, 2 gerezd zúzott fokhagyma
Elkészítés: A chayotét sós
vízben, lassú tűzön puhára főzzük. Lecsöpögtetjük, de a főzőlevet félretesszük.
A zöldségeket turmixgépben péppé őröljük, szükség szerint közben kevés főzőlét
adva hozzá, majd 5 dl főzőlével együtt egy lábosba tesszük. Egy másik lábosban
közepes tűz fölött megolvasztjuk a vajat, és üvegesre pároljuk benne a hagymát,
valamint a fokhagymát. Hozzákeverjük a lisztet, és közepes hőmérsékleten,
állandóan keverve további 1 percig sütjük. Felöntjük annyi csirkehúslevessel,
hogy sima mártást kapjunk, majd az egészet a maradék húslevessel együtt a
zöldségpüréhez adjuk, és alaposan összekeverjük.
Megsózzuk, borsozzuk, és lassú
tűzön még 2-3 percig főzzük. Beletesszük a csirkemellet, és annyi ideig főzzük,
hogy a hús jól átmelegedjen.
Előmelegített tálban kínáljuk, a
tetejét a finomra vágott zöldfűszerrel díszítjük.
Változat: Elkészíthetjük
sütőtökből is.