2013. április 3., szerda

Bableves tortillával



Hozzávalók: 4 tortilla, 2 friss zöld chilipaprika kimagozva és vékony karikákra vágva, 3 ek. olaj, 1 hagyma finomra vágva, 6 dl csirkehúsleves (leveskockából), 1 kis konzerv feketebab (kb. 25 dkg), 1 babérlevél, 10 dkg húsos szalonna kockákra vágva, só
Elkészítés: Vékony csíkokra szeleteljük a tortillákat. Serpenyőben felforrósítunk 2 ek. olajat, aranybarnára sütjük benne a tortillákat, és félretesszük. A hagymát és a babot villával vagy turmixban pürésítjük. A maradék olajban megpirítjuk a szalonnakockákat. Összekeverjük a hagymás babot a szalonnával és a chilivel, majd felöntjük a levessel. Beletesszük a babérlevelet, felforraljuk, és mintegy 5 percig főzzük. Ha szükséges, utánasózzuk. A tortilla csíkokat közvetlenül a tálalás előtt szórjuk bele.