Hozzávalók: 4 tortilla, 2 friss
zöld chilipaprika kimagozva és vékony karikákra vágva, 3 ek. olaj, 1 hagyma
finomra vágva, 6 dl csirkehúsleves (leveskockából), 1 kis konzerv feketebab
(kb. 25 dkg), 1 babérlevél, 10 dkg húsos szalonna kockákra vágva, só
Elkészítés: Vékony csíkokra
szeleteljük a tortillákat. Serpenyőben felforrósítunk 2 ek. olajat,
aranybarnára sütjük benne a tortillákat, és félretesszük. A hagymát és a babot
villával vagy turmixban pürésítjük. A maradék olajban megpirítjuk a
szalonnakockákat. Összekeverjük a hagymás babot a szalonnával és a chilivel,
majd felöntjük a levessel. Beletesszük a babérlevelet, felforraljuk, és mintegy
5 percig főzzük. Ha szükséges, utánasózzuk. A tortilla csíkokat közvetlenül a
tálalás előtt szórjuk bele.