Hozzávalók 4 személyre: 1 pár
debreceni, 1 kis doboz (425 ml) konzerv fehérbab, 1 kis doboz (425 ml) konzerv
vesebab, 1 doboz (850 ml) hámozott paradicsom, 1 kis szál póréhagyma, 15 dkg
burgonya, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olaj, 1/2 csokor
friss vagy 1/2 teáskanál szárított majoránna, só, bors
Elkészítés: A megtisztított
hagymát és fokhagymát olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a meghámozott,
kockákra vágott burgonyát, és néhány percig pirítjuk. A paradicsomot a konzervdobozban
villával összetörjük, és a levével együtt a hagymás burgonyához öntjük. Fedő
alatt 1015 percig főzzük. A megtisztított, felkarikázott pórét, a kétféle,
lecsöpögtetett babkonzervet, és a karikákra vágott kolbászt a levesbe tesszük.
Sóval, borssal, majoránnával ízesítjük, és kb. 10 percig főzzük. Friss majoránnával
díszítjük.
Elkészítési idő 45 perc